Petr Fiala miniszterelnök meglátogatta az aquapónia farmunkat Brnoban

17. 6. 2022

Petr Fiala, a Cseh Köztársaság kormányfője kollégáinak kíséretében érkezett 2022. június 13-án a Future Farming legnagyobb európai aquapónia farmjára - a brnoi Dolní Heršpicébe.

A miniszterelnök látogatása során elsősorban a nagy kiterjedésű komplexum növényi és hal A részlegét, valamint a B és C blokkokat tekintette meg, melyeknek építése sikeresen folytatódik. A farm ezen részeit idén fejezik be és helyezik üzembe. A miniszterelnököt és csapatát a Future Farming vállalat vezetői Michal Fojtík és Martin Podoba kísérték.

A belépés előtt kék köpenyt kellett felvenni. Farmjainkon ugyanis szigorú higiéniai szabályok vannak érvényben melyek alól nem tudtunk kivételt tenni.

Fiala miniszerelnököt a vertikális termesztés technológiája, valamint az aquapónia gazdasági és további előnyei érdekelték. Bemutattuk neki a terveinket és ambícióinkat nemcsak a mi országunkban, hanem a külföldi piacon is - elsősorban Közép-Európában.

Itt összekapcsolják a haltenyésztést és a zöldségtermesztést. Bemutatták nekem a koncepciót, melyet fejleszteni szeretnének és nekem úgy tűnik, hogy ez olyan modern földművelési hozzáállás, amit érdemes figyelemmel követni.“ jelentette ki a cseh miniszterelnök.

Örömmel fogadunk minden, az aquapónia felé irányuló barátságos kézfosást. Mindenkivel, aki érdeklődik az aquapónia iránt, meghallgat bennünket és valamilyen módon szeretne segíteni nekünk az aquapónia terén szívesen kommunikálunk és együttműködünk. Most éppen a Cseh Köztársaság miniszterelnökével.

A cseh aquapónia infrastruktúra építése gyors tempóban folyik. Kövessen bennünket és legyen átlátása növekedésünkről.

DALŠÍ ČLÁNKY

Všechny články
calendar-fullcrossmenu