A Future Farming újabb akvapóniás gazdaságot épít Přerov nad Labemben

27. 11. 2022

A Future Farming vállalat negyedik akvapóniás gazdasága kiépítését tervezi a Prága melletti Přerov nad Labemben.

A két hektárnyi területen Přerov nad Labemben kezd kirajzolódni negyedik akvapóniás gazdaságunk Csehországban. Mivel Csehországban mindeddig nem volt termelő gazdaságunk, nagy erőkkel kutattunk az építéséhez megfelelő brownfield után. Mindenekelőtt a helyszínre helyeztük a hangsúlyt, amelynek köszönhetően a fővárost, Prágát elláthatnánk akvapóniás élelmiszerekkel. Ebből a szemszögből Přerov nad Labem stratégiai pozícióval bír számunkra.

Az említett mezőgazdasági terület nagy előnye, hogy ideális paramétereket kínál további akvapóniás infrastruktúra kiépítéséhez. A telephely részét képezi az 5000 négyzetméternyi területet elfoglaló felújított üvegház-rendszer, amelyet akvapóniás zöldségek termesztésére kívánunk hasznosítani. Az üvegházakon kívül egy 900 négyzetméter alapterületű kétszintes épület is található a telephelyen. A főbb építési munkákat (azaz üvegházak, irodaépületek... építését) ily módon elkerülhetjük. 

A következő hónapokban ennek az akvapóniás gazdaságnak a tervezésével foglalkozunk majd. Elvégezzük a helyi erőforrások auditját és az objektumok állapotának ellenőrzését, foglalkozunk az egyes terek optimális kihasználásával, valamint elkészítjük a gazdaság és a technológiák projektdokumentációját.

Egy egészségesebb jövőn dolgozunk, mivel az akvapóniában rejlő potenciál óriási, ahogyan az egészséges, fenntartható élelmiszerek iránti kereslet is.

DALŠÍ ČLÁNKY

Všechny články
calendar-fullcrossmenu